Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koszty odesłania towaru kurierem

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj kurier dostarczył mi komputer, który na moich oczach rzucił na schody po czym drugi raz zrobił, to samo w moim domu i jeszcze głupio się zapytał co jest w paczce, Gdy powiedziałem mu, że komputer, to zabrał kasę i spierdolił mi z domu śmieć -.-

jak teraz bd z kosztami przesyłki do sklepu ?

czy mogę obarczyć tym kuriera? bo ja nie mam zamiaru wydać ani złotówki na przesyłkę ...

9368_gold.png

Opublikowano

nie możesz bo podpisałeś odbiór, mogłeś odmówić podając powód

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mama, wracająca z zakupów podpisała, bo nawet nie wiedziała, że ten plebejusz coś takiego zrobił ...

Ogólnie przez chujca nie działa komp, bios nie startuje. Cały czas jakby monitor był wyłączony ...

Jak bd z odsyłką ? Nie mam zamiaru płacić za tego debila

9368_gold.png

Opublikowano

Trochę nie wyszło ogólnie, bo podpisałeś.

Teraz możesz tylko go rozkręcić, sprawdź co się rozjebało,

może zwyczajnie coś się poluzowało, bo może komp był dobrze zabezpieczony w

paczce i nadal jest jakaś szansa.

Gdybyś nie podpisał, miałbyś szansę, teraz raczej LIPA :(

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Komputer był rozkładany do zera i jeszcze raz składany, nadal jest to samo. Ta parówa wychodząc mi z domu, powiedziała jeszcze, że mam 7 dni na reklamacje... Czyli jak to działa ? Bo jak będę musiał płacić znowu 2x30 zł, to się wścieknę -.-

9368_gold.png

Opublikowano

Jeśli masz szansę na reklamacje, to chociaż coś.

Ciesz się, bo mogliby uznać to za Twoją winę i straciłbyś nie na kosztach przesyłki, ale na kosztach kompa.

Zobacz na stronie firmy, co i jak. Tam na pewno wiedzą więcej.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Jeśli masz szansę na reklamacje, to chociaż coś.

Ciesz się, bo mogliby uznać to za Twoją winę i straciłbyś nie na kosztach przesyłki, ale na kosztach kompa.

Zobacz na stronie firmy, co i jak. Tam na pewno wiedzą więcej.

Raczej na kosztach PCta to raczej nie możliwe. Mam gwarancję na każdą część, a serwisant został poinformowany o incydencie 10 minut po dostarczeniu do mnie komputera. Co jak co nie polecam wam kuriera Siódemki. Kiedyś miałem z nimi incydent, to buty zaginęły podczas transportu, do tej pory nie odzyskałem pieniędzy, ani bucików ;c

9368_gold.png

Opublikowano

Ale raczej po podpisaniu nie zapłacą Ci za koszty transportu, to będzie Twój wydatek, tak przynajmniej mi się wydaje.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Ale raczej po podpisaniu nie zapłacą Ci za koszty transportu, to będzie Twój wydatek, tak przynajmniej mi się wydaje.

To od czego jest ubezpieczenie paczki + reklamacja ?

9368_gold.png

Opublikowano

Ja raz tak miałem z kamerą.

Gość przywiózł mi paczkę zalaną czerwonym płynem. Nie wnikam co to bylo.

Chociaż facet sam przyznał, że chyba coś z nią będzie nie tak. Rozpakowaliśmy, popatrzyłem, spisał papierki że sprzęt uszkodzony.

Towar musiałem odesłać na własny koszt (17 złotych z punktu), razem z protokołem i z odstąpieniem od umowy, bo masz prawo odstąpić od umowy między Toba a firmą (jeżeli nie reprezentowałeś w umowie firmy) w przeciagu 10 dni od jej zawarcia a kupno przez allegro to właśnie taka umowa.

Oni sobie ściagnęli odszkodowanie od 7mki a mi zwrócili koszty towaru.

To że coś pospisałeś nie znaczy że nie możesz tego reklamować. Zadzwoń do gościa (powinien zostawić Ci numer) i umów się na spisanie papierków.

f.png

Opublikowano

To robienia w huja klientów, którym mama podpisała odbiór paczki wracając z zakupów

-.-

Sądzę że nic co nie oddadzą tylko czas i nerwy stracisz

a z komputerem do serwisu

Opublikowano

Ja raz tak miałem z kamerą.

Gość przywiózł mi paczkę zalaną czerwonym płynem. Nie wnikam co to bylo.

Chociaż facet sam przyznał, że chyba coś z nią będzie nie tak. Rozpakowaliśmy, popatrzyłem, spisał papierki że sprzęt uszkodzony.

Towar musiałem odesłać na własny koszt (17 złotych z punktu), razem z protokołem i z odstąpieniem od umowy, bo masz prawo odstąpić od umowy między Toba a firmą (jeżeli nie reprezentowałeś w umowie firmy) w przeciagu 10 dni od jej zawarcia a kupno przez allegro to właśnie taka umowa.

Oni sobie ściagnęli odszkodowanie od 7mki a mi zwrócili koszty towaru.

To że coś pospisałeś nie znaczy że nie możesz tego reklamować. Zadzwoń do gościa (powinien zostawić Ci numer) i umów się na spisanie papierków.

Fifolku, mam jeszcze szansę na spisanie takiego protokołu ?

9368_gold.png

Opublikowano

Oczywiscie !

Sam kurier przy tym incydencie zapytał : "Chce Pan spisać to teraz, czy chce sprawdzić sobie samemu na spokojnie ? Ja zostawie numer, Pan zadzwoni, podjade na spokojnie".

No ale zamknąlem sprawe na miejscu.

Jak masz numer to dzwon do gościa. W 7mce nie zabierają im kasy za uszkodzone przesyłki to są grzeczni :P

f.png

Opublikowano

Oczywiscie !

Sam kurier przy tym incydencie zapytał : "Chce Pan spisać to teraz, czy chce sprawdzić sobie samemu na spokojnie ? Ja zostawie numer, Pan zadzwoni, podjade na spokojnie".

No ale zamknąlem sprawe na miejscu.

Jak masz numer to dzwon do gościa. W 7mce nie zabierają im kasy za uszkodzone przesyłki to są grzeczni :P

Kurde, dzwoniłem do niego dzisiaj z 4 razy, to słyszałem tylko "Abonent jest poza zasięgiem sieci"...

Jeżeli się do niego nie dodzwonię, to mam próbować do ich centrali ?

9368_gold.png

Opublikowano

Może miał wolne.

Nasi z Orange też często mieli wyłączone telefony.

Kontakt najlepiej między 8-16 :)

Jak nie będzie odbierał jutro to dawaj na centrale.

f.png

Opublikowano

Może miał wolne.

Nasi z Orange też często mieli wyłączone telefony.

Kontakt najlepiej między 8-16 :)

Jak nie będzie odbierał jutro to dawaj na centrale.

Bardzo ci dziękuję, bo na prawdę solidnie się zdenerwowałem. Czyli mam rozumieć, że nie ma on innego wyjścia i musi zjawić się u mnie w domu, aby spisać papierek ?

9368_gold.png

Opublikowano

Omek ty zawsze miałeś pecha. ;D

Jak na razie to on jest winny za uszkodzenie sprzętu i myślę, że musi zjawić się u ciebie spisać to wszystko.

Opublikowano

Tak, w protokole zawarty jest powód reklamacji, osoba która Ci to dowiozła, cena towaru itp

Powiedz mu tylko żeby najlepiej wpisał date kiedy miał miejsce "incydent" dostarczenia.

W protokole wpiszecie że komuter nie działał, że dziwny zapach się wydzielał ...

Dasz rade !

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...